Badminton i Danmark

Badminton i Danmark

I Danmark har vi en lang og stolt tradition for badminton, og har gennem årene produceret mange store spillere, som har blandet sig i den absolutte verdenstop. På trods af Danmarks beskedne størrelse og en hård konkurrence fra andre sportsgrene, har badminton alligevel vundet en stor plads i mange danskeres bevidsthed.

Rødderne for badminton i Danmark kan spores tilbage til 1925, hvor Skovshoved idrætsforening, som de første introducerede sporten i Danmark. Siden har badminton udviklet sig til en af de mest populære sportsgrene i landet og Badminton Danmark har i år 2020 rundet over 100.000 medlemmer.

Sporten stammer oprindeligt fra indien, hvor den blev opfundet af britiske soldater, som tog en indisk børneleg til sig og udviklede den til det badminton vi kender i dag. Dog kan badminton spores langt længere tilbage end det, og allerde for 2000 år siden eksisterede forskellige former for spil med fjerbolde, bl.a. Japan og Kina.

Badminton er en simpel sport, som i udgangspunktet ikke kræver det store udstyr, hvilket netop er en af årsagerne til den stigende popularitet i Danmark. Det simple udgangspunkt er netop en af årsagerne til, at badminton har opnået den status det har i dag, da det appelerer til en bred målgruppe. Dette er også en af årsagerne til, den store interesse for badminton i Danmark og medvirkende til den store bredde, som er blevet opbygget.

Målt på antal medlemmer er badminton dog fortsat kun den sjette største sportsgren i danmark, efter bl.a.a fodbold og svømning, men har i mange år oplevet en stor fremgang. Der bliver således også lagt mange ressourcer i at udvikle dansk badminton, på såvel bredden som eliten. Det er derfor håbet at danske badmintonspillere og i fremtiden kan skabe store resultater på den internationale scene og fortsat sætte Danmark på verdenskortet, som de har gjort de siden 1970’erne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *